HTML

hőszigetelés

Hőszigetelésről mindent, amit tudni érdemes. Ez nem egy hőszigetelés webshop, ez egy szakmai fórum a hőszigetelési anyagokról.

Friss topikok

Hogyan kerüljük el a hőhíd kialakulását?

2013.04.30. 17:49 Istvan98

A hőhidak nem csak a fűtésszámla végösszegén látszanak meg, hanem nagyon is valóságosan megjelenhetnek a lakásban – amennyiben a nem megfelelő szigetelés miatt hőhidak alakulnak ki, az érintett felületeken hamar megjelenhet a penész, amely károsíthatja a falakat, a padlót, de akár a bútorokat is. Emellett asztmát, allergiát is okozhat a levegőbe kerülve – érdemes tehát minél hamarabb megbizonyosodni arról, hogy házunkban nem találhatóak komolyabb hőhidak, és ha mégis, gondoskodni arról, hogy eltüntessük őket.

A hőhíd kialakulásának több oka is lehet, végső soron azonban szinte mindig a nem megfelelő szigeteléshez jutunk. Hőhíd ugyanis ott alakul ki, ahol a belső térben egyes felületek hűvösebbek, így egy adott páratartalom felett a pára lecsapódik, a felületek rendszeresen nedvesek lesznek.

hohid.jpgHa a ház egyáltalán nem, csak nagyon kis mértékben vagy elavult módon lett szigetelve, akkor akár olyan tényezők is kialakíthatnak hőhidat, mint az épület tájolása. Azon az oldalon, amelyet a nap nem süt, kicsapódhat a nedvesség, mivel jóval hűvösebb lesz, mint a nap által sütött rész. Olyankor is előfordulhat azonban, hogy hőhíd jön létre, ha a szigetelési munkákat már elvégezték, akár a közelmúltban. Sokan ugyanis úgy gondolják, hogy amennyiben saját kezűleg oldják meg a szigetelőlapok utólagos beépítését, azzal megspórolhatják a szakember munkadíját. Ugyanakkor ha a lapokat nem megfelelően helyezik fel, rések maradnak közöttük, az nem csak a költségcsökkentés hatékonyságára van negatív hatással, később jóval többe kerülhet a kis hiba kijavítása is. A szakember képes hőkamera segítségével felfedni a problémás részeket és azt is tudja, milyen hőszigetelési módszert kell alkalmazni, így hatékonyan tudja megoldani a problémát.

Éppen ezért új ház építésénél is jobban járunk, ha nem saját magunk akarunk mindent elvégezni. A kisebb hibákat, amelyek azonban hosszú távon nagy károkat okozhatnak – nem csak anyagi, de akár egészségügyi szempontból is – nagyon nehéz megfelelő felkészültség hiányában elkerülni.

Szólj hozzá!

Címkék: hőszigetelés hőhíd

A bejegyzés trackback címe:

https://hoszigetelesek.blog.hu/api/trackback/id/tr525258201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása