HTML

hőszigetelés

Hőszigetelésről mindent, amit tudni érdemes. Ez nem egy hőszigetelés webshop, ez egy szakmai fórum a hőszigetelési anyagokról.

Friss topikok

A hőszigetelés bemutatása

2013.06.13. 12:31 Istvan98

Valamikor az előző évszázad hetvenes éveiben, még javában az olajválság alatt, a hőszigetelés szinte a semmiből tört utat magának, hogy a különböző módszerek segítségével csökkentse a rezsiköltségeket és növelje az adott épület komfortfokozatát.

Az energiaárak folyamatosan nőttek, a fosszilis energiahordozó-készlet kimerüléssel fenyeget azóta is, így a hőszigetelés nem csupán egy időszakos divat, hanem tartós igény lett.

Szerepe az, hogy két eltérő hőmérsékletű tér között gátolja a hőközlést, például megvédje az épületbelsőt a kültér hidegétől (vagy melegétől). Segítségével a fűtött helyiségek hővesztesége csökken, és redukálódik az épület energiafelhasználása is.

Mutatva a fontosságát, a hőszigeteléshez számos európai uniós irányelv kötődik, valamint hazai jogszabályi előírások határozzák meg a teendőket az újabb építésű házak esetében is. Nem véletlen, hiszen a ház hőszigetelése a környezetszennyezés csökkentéséhez is hozzájárulhat.

A hőszigetelés lényegét a szerkezeti rétegek által körbezárt levegő adja, a rendszer ugyanis azt az alapelvet használja fel,hogy a nyugalomban lévő levegő a legjobb hőszigetelő anyag.

Használatával megállítható a belső terek hőingadozása, csökkenthetjük az ezzel járó és az épületszerkezetre ható hőterheléseket, elkerülhető a páralecsapódás és megszűnnek a hőhidak. A fűtési energia csökkenése a rezsiben érhető tetten, a kellemesebb levegő pedig a komfortunkat javítja. A megtérülés függ a szigetelés árától és a régi rezsiköltségtől, azonban az esetek nagyobb részében a hőszigetelés kiváló befektetésnek minősül.

Szólj hozzá!

Címkék: történelem hőszigetelés

A bejegyzés trackback címe:

http://hoszigetelesek.blog.hu/api/trackback/id/tr735358878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.