HTML

hőszigetelés

Hőszigetelésről mindent, amit tudni érdemes. Ez nem egy hőszigetelés webshop, ez egy szakmai fórum a hőszigetelési anyagokról.

Friss topikok

Hogyan kell beépíteni a hőszigetelő lapokat?

2013.04.09. 12:25 Istvan98

A polisztirol hőszigetelő lapok újonnan épített házakba, vagy házfelújítás során is beépíthetők. Viszonylag egyszerűen kezelhető hőszigetelő anyagról van szó, pár aranyszabályt azonban be kell tartani, ha minőségi munkát akar végezni az építő, és ha a kívánt hatást, az optimális hőszigetelési képességet akarja elérni.

hoszigetelo-lap.jpgA hungarocell lap könnyen mozgatható és formázható, arra azonban fokozottan kell figyelni, hogy a beépítés során ne érintkezzen nedvességgel, az ugyanis rontja a minőségét. Ennek tükrében csak olyan falra lehet fölhelyezni a hőszigetelő lapokat, amelyek nedvességtartalma nem éri el az 5%-ot. A hőszigetelő lapok napfény hatására megsárgulnak és porlanak, éppen ezért a fölhelyezés utána minél hamarabb meg kell oldani a hőszigetelő lapok vakolattal történő ellátását (homlokzati hőszigetelő rendszer kiépítésénél). Felújítás esetén gyakran használják úgy a hőszigetelő lapokat, hogy a már meglévő homlokzati vakolatra rögzítik, ez is egy járható út, de javasoljuk, hogy a hőszigetelő lap beépítése előtt mindenképp kérje ki szakember véleményét.

A hőszigetelő lapok a vegyi anyagokkal szemben is ellenállóak, ezért rögzítésük legegyszerűbb és legelterjedtebb módja a ragasztás. A táblákban érkező hőszigetelő lapokat erős ragasztóanyag segítségével rögzítik a homlokzatra, szükség esetén méretre és formára könnyedén vágható a hőszigetelő lap. A ház sarkainál ajánlott a hőszigetelő lapokat úgynevezett fogazott megoldással felhelyezni a megfelelő szigetelés elérése érdekében.

A hőszigetelő lap vastagságát tekintve ajánlott legalább 5 cm, de legfeljebb 10 cm vastagságú polisztirol lapok felhelyezése, az említettnél vékonyabb lap nem segít az ingatlan hőszigetelésén, a 10 cm-nél vastagabb hőszigetelés pedig nem eredményez jobb szigetelést.

A hőszigetelő lapok beépítését annak ellenére ajánlott szakemberrel végeztetni, hogy könnyen kezelhető anyagról van szó. A nem szakszerűen, rosszul felhelyezett hőszigetelő lapok nem megfelelő hőszigetelést eredményeznek, ami rövidtávon a hőszigetelés felülvizsgálatát, rosszabb esetben teljes cseréjét eredményezi.

1 komment

Címkék: hőszigetelés hőszigetelő

A bejegyzés trackback címe:

https://hoszigetelesek.blog.hu/api/trackback/id/tr165213265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crile 2013.04.25. 20:55:48

Hasznos tanácsok :) De azért magamtól nem mernék belevágni, lehet, hogy több kárt okoznék, mint amennyi hasznot hozna amúgy a szigetelés.
süti beállítások módosítása