HTML

hőszigetelés

Hőszigetelésről mindent, amit tudni érdemes. Ez nem egy hőszigetelés webshop, ez egy szakmai fórum a hőszigetelési anyagokról.

Friss topikok

A hungarocell hőszigetelő lap előnyei

2013.03.27. 12:34 Istvan98

A hungarocell lapokból kialakított hőszigetelő rendszer a legelterjedtebb szigeteléstechnikai megoldás, ami népszerűségét nem csupán kedvező ár-érték arányának köszönheti. Az építkezés során, vagy utólagos hőszigetelésnél egyaránt beépíthető, az ingatlantulajdonosok majdnem 2/3-a a hungarocell hőszigetelő lapot választja a ház szigetelése során. A hungarocell ismert még polisztirolként, de a manapság divatos Dryvit szigeteléseket is hungarocell lapokból állítják össze.

A hungarocell szigetelés páraáteresztő, ennek köszönhetően lehetővé teszi a levegő felesleges csapadékosságának homlokzaton történő áteresztését, anélkül, hogy az kicsapódna a falon. A túlzottan jó szigetelés esetén könnyedén előfordulhat, hogy a pára nem képes távozni a belső térből, ami a falak gombásodását, penészesedését okozza, ami amellett, hogy nem túl esztétikus, még a lakók egészségét is veszélyezteti. A hungarocell előnyei ezzel szemben óriásiak.

hungarocell.jpg

A hungarocell szerkezetét megvizsgálva szabad szemmel is látható, hogy a hungarocell lapot gyakorlatilag egymáshoz kapcsolódó szintetikus anyagból készült légbuborékok alkotják, amik a hővel szembeni kiváló ellenálló képességet eredményezik. Amennyiben a falakat hungarocell szigeteléssel látják el, úgy lehetővé válik, hogy az épület valamennyi pontján egyenletes hőmérséklet alakuljon ki.

Télen a meleget, nyáron viszont a hideget tartja bent a házban, ennek köszönhetően a fűtésszámlák mellett a légkondicionálók használata is csökkenthető. A hungarocell a nehezen éghető anyagok kategóriájába sorolható, segítségével tűzveszélyességi szempontból is biztonságos lesz az adott ház.

A hungarocell az emberi egészségre és a környezetre sem káros, tekintve, hogy kémiailag semleges hatású. A legtöbb építőipari anyaggal nem reagál, ezért különböző anyagú falaknál lehet használni, beton, tégla, meszes vakolatú, vagy vasbeton homlokzatnál is biztonsággal alkalmazható.

A hungarocell hőszigetelő lap könnyen alakítható, csekély súlya mellett viszont kellő szilárdsággal rendelkezik. Egyszerűen, akár utólag is beépíthető a homlokzat, vagy a födém hőszigetelése érdekében, bőrirritációt nem okoz. A hungarocell, vagy polisztirol napjainkban az egyik legjobb ár-érték arányú hőszigetelő termék a piacon.

Szólj hozzá!

Címkék: hőszigetelés hungarocell

A bejegyzés trackback címe:

https://hoszigetelesek.blog.hu/api/trackback/id/tr175175707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása