HTML

hőszigetelés

Hőszigetelésről mindent, amit tudni érdemes. Ez nem egy hőszigetelés webshop, ez egy szakmai fórum a hőszigetelési anyagokról.

Friss topikok

Az XPS hőszigetelő lapok előnyei

2013.03.13. 14:40 Istvan98

Az épületek hőszigetelése során nem elég a homlokzat, a padló, valamint a tetőtér hőszigetelése. A megfelelően szigetelt ház érdekében szükséges a lábazat szakszerű hőszigetelése is, amit azonban csak speciális anyaggal lehet megoldani. A lábazat hőszigetelésére ideális megoldás az XPS hőszigetelő lap használata, tekintve, hogy a lábazat szigetelése során törekedni kell arra, hogy vízálló szigetelőanyagot használjunk. Erre a nagymértékű nedvességtartalom miatt van szükség.

Az XPS hőszigetelő lap a hagyományosnak mondható hungarocellel szemben szinte egyáltalán nem vesz fel vizet, ezért előszeretettel használják a lábazat hőszigetelésére. A lábazat a föld felszíne alatt helyezkedik el, ezért sokkal jobban ki van téve a különböző mechanikai hatásoknak. Az XPS hőszigetelő lap azonban szinte teljességgel víz- és fagyálló, ezért bátran lehet használni lábazat hőszigetelésére az ideálisan hőszigetelt ház elérése érdekében. A hagyományos hungarocellnél az XPS lapok jobb minőségűek és szélesebb körben használhatóak.

xps-hoszigeteles.jpg

Az XPS hőszigetelő lemezeket a vízállóság mellett a nagy nyomásterhelhetőség is jellemzi, emiatt pincék szigetelésére is kiválóan alkalmas. A zárt cellás XPS polisztirol lemez még akkor is megtartja kiváló hőszigetelő képességét, ha 3 méter mély talajvízben kénytelen lenni. Az ominózus XPS lapnak nemcsak remek hőszigetelési tulajdonságai vannak, hiszen a mechanikai hatásoknak is ellenáll, így védve a lábazatot. A lábazat nem megfelelő hőszigetelése esetén könnyen előfordulhat a lakásban penészesedés, esetleg gombásodás, ami a padlóburkolatot is megtámadja egy idő után.

A lábazat hőszigetelése utólag is megoldható, bár kétségkívül macerásabb, mintha már az építkezés során beépítették volna az XPS hőszigetelő lapokat a lábazatba. Az XPS hőszigetelő lap nem mondható különösebben drágának a szigeteléstechnikában, használatával hosszú távon viszont elősegíthető a felhasznált energia csökkentése, az ingatlan hőháztartásának helyreállítása. A megfelelő hőszigetelést a pénztárcán is érezni lehet, a hőszigetelő lapok beépítése pár éven belül busásan megtérül a tulajdonosnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hoszigetelesek.blog.hu/api/trackback/id/tr765132872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása