HTML

hőszigetelés

Hőszigetelésről mindent, amit tudni érdemes. Ez nem egy hőszigetelés webshop, ez egy szakmai fórum a hőszigetelési anyagokról.

Friss topikok

Hőszigetelés megtérülése

2013.03.12. 10:02 Istvan98

Az energiaárak folyamatosan emelkednek, ennek következtében például egy családi ház fűtésszámlája évről évre nő. A költségek tekintetében nem várható változó tendencia, a gazdasági nehézségek miatt pedig a fizetések nem követik a gáz- és villamosenergia-árakat. A fogyasztást tehát mindenképpen csökkenteni kell, ez vagy a fűtésrendszer korszerűsítésével, lecserélésével, vagy pedig a hőszigetelés hatékonyabbá tételével tehető meg.

A megfelelő hőszigetelés kiépítése nagyságrendekkel olcsóbb megoldás, mintha egy teljesen új fűtési rendszer építenének be, a hőszigetelés mértéke akár utólagos beépítéssel is megvalósítható. A szigetelés kiépítése érintheti a homlokzatot, a padlót, vagy a tetőteret (padlást), bármelyiket is választja a háztulajdonos, a beavatkozás belátható időn belül megtérül és érezhető lesz a megtakarítás.

hoszigeteles.jpgA legegyszerűbb és legolcsóbb eljárás a tetőtér hőszigetelése, a födém megfelelő szigetelésével ugyanis a felfelé távozó hőenergia akár 6570 százaléka is megfogható. A födém szigeteléséhez nem feltétlenül kell szakemberhez fordulni, házilag is elvégezhető folyamatról van szó. A beépítetlen tetőteret általában üveggyapot, vagy polisztirol lemezek célirányos elhelyezésével végzik. A hőszigetelésen nem érdemes spórolni, ezért ajánlott, hogy a megfelelő hőszigetelésről már a ház építése során gondoskodjanak. A padlás szigetelésénél azonban egyszerűen megoldható az utólagos hőszigetelés is, anélkül, hogy komolyabb beavatkozásra lenne szükség.

Az építőipari cégek régóta komoly figyelmet fordítanak a piaci igények felé, naprakész információikat gyakran felmérések eredményeiből nyerik. A különböző építőipari anyagok előállítására szakosodott cégek felméréseiből kiderül, hogy a ház (akár csak utólagos) hőszigetelése legkevesebb 24, de maximum 1012 év alatt térül meg, és onnantól már egyenesen nyereséget termel a tulajdonosnak. Amennyiben ezen eredményekhez hozzávesszük, hogy a legelterjedtebb fűtőanyagnak évről évre rohamosan emelkedik az ára, úgy még kedvezőbb eredményt kapunk. Érdemes tehát megfelelő hőszigeteléssel ellátni a családi házakat, hiszen így évente akár több tízezer forint takarítható meg.

2 komment

Címkék: árak hőszigetelés

A bejegyzés trackback címe:

http://hoszigetelesek.blog.hu/api/trackback/id/tr385131504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

tető hőszigetelés · http://www.tetohoszigeteles.hu 2013.04.07. 12:10:17

Én azért a padlásfödémek hőszigetelésének házi kivitelezésére kellő ismeretek nélkül senkit nem biztatnék, mert a rosszul kivitelezett hőszigetelés óriási károkat okozhat a födém (akár fa akár beton) szerkezetében, ami nem áll arányban a kivitelezés munkadíjával. Persze, ha az illető tisztában van a mind a hőtechnikai, mind a páratechnikai, mind a födém szerkezeti sajátosságokkal bátran belevághat a házi kivitelezésbe. Hangsúlyozom: a kivitelezés nem a technikai tudáson és és kézügyességen múlik, hiszen ezek nem ördöngös dolgok, hanem, hogy mit, miért és hogyan építek be, ehhez viszont a fent említett tudás szükséges, na és persze a tapasztalat.

Tiryon 2013.04.22. 19:08:41

Éppen a közeljövőben készülünk a tetőtér szigetelésére, amint az időjárás engedi. Természetesen szakember segítségével fogunk belevágni, de igazán hasznos, informatív írás, máris bátrabban fogunk hozzá, és már azt is tudjuk, hogy mire kell figyelnünk.