HTML

hőszigetelés

Hőszigetelésről mindent, amit tudni érdemes. Ez nem egy hőszigetelés webshop, ez egy szakmai fórum a hőszigetelési anyagokról.

Friss topikok

Hőszigetelés megtérülése

2013.03.12. 10:02 Istvan98

Az energiaárak folyamatosan emelkednek, ennek következtében például egy családi ház fűtésszámlája évről évre nő. A költségek tekintetében nem várható változó tendencia, a gazdasági nehézségek miatt pedig a fizetések nem követik a gáz- és villamosenergia-árakat. A fogyasztást tehát mindenképpen csökkenteni kell, ez vagy a fűtésrendszer korszerűsítésével, lecserélésével, vagy pedig a hőszigetelés hatékonyabbá tételével tehető meg.

A megfelelő hőszigetelés kiépítése nagyságrendekkel olcsóbb megoldás, mintha egy teljesen új fűtési rendszer építenének be, a hőszigetelés mértéke akár utólagos beépítéssel is megvalósítható. A szigetelés kiépítése érintheti a homlokzatot, a padlót, vagy a tetőteret (padlást), bármelyiket is választja a háztulajdonos, a beavatkozás belátható időn belül megtérül és érezhető lesz a megtakarítás.

hoszigeteles.jpgA legegyszerűbb és legolcsóbb eljárás a tetőtér hőszigetelése, a födém megfelelő szigetelésével ugyanis a felfelé távozó hőenergia akár 6570 százaléka is megfogható. A födém szigeteléséhez nem feltétlenül kell szakemberhez fordulni, házilag is elvégezhető folyamatról van szó. A beépítetlen tetőteret általában üveggyapot, vagy polisztirol lemezek célirányos elhelyezésével végzik. A hőszigetelésen nem érdemes spórolni, ezért ajánlott, hogy a megfelelő hőszigetelésről már a ház építése során gondoskodjanak. A padlás szigetelésénél azonban egyszerűen megoldható az utólagos hőszigetelés is, anélkül, hogy komolyabb beavatkozásra lenne szükség.

Az építőipari cégek régóta komoly figyelmet fordítanak a piaci igények felé, naprakész információikat gyakran felmérések eredményeiből nyerik. A különböző építőipari anyagok előállítására szakosodott cégek felméréseiből kiderül, hogy a ház (akár csak utólagos) hőszigetelése legkevesebb 24, de maximum 1012 év alatt térül meg, és onnantól már egyenesen nyereséget termel a tulajdonosnak. Amennyiben ezen eredményekhez hozzávesszük, hogy a legelterjedtebb fűtőanyagnak évről évre rohamosan emelkedik az ára, úgy még kedvezőbb eredményt kapunk. Érdemes tehát megfelelő hőszigeteléssel ellátni a családi házakat, hiszen így évente akár több tízezer forint takarítható meg.

2 komment

Címkék: árak hőszigetelés

A bejegyzés trackback címe:

https://hoszigetelesek.blog.hu/api/trackback/id/tr995131504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tető hőszigetelés · http://www.tetohoszigeteles.hu 2013.04.07. 12:10:17

Én azért a padlásfödémek hőszigetelésének házi kivitelezésére kellő ismeretek nélkül senkit nem biztatnék, mert a rosszul kivitelezett hőszigetelés óriási károkat okozhat a födém (akár fa akár beton) szerkezetében, ami nem áll arányban a kivitelezés munkadíjával. Persze, ha az illető tisztában van a mind a hőtechnikai, mind a páratechnikai, mind a födém szerkezeti sajátosságokkal bátran belevághat a házi kivitelezésbe. Hangsúlyozom: a kivitelezés nem a technikai tudáson és és kézügyességen múlik, hiszen ezek nem ördöngös dolgok, hanem, hogy mit, miért és hogyan építek be, ehhez viszont a fent említett tudás szükséges, na és persze a tapasztalat.

Tiryon 2013.04.22. 19:08:41

Éppen a közeljövőben készülünk a tetőtér szigetelésére, amint az időjárás engedi. Természetesen szakember segítségével fogunk belevágni, de igazán hasznos, informatív írás, máris bátrabban fogunk hozzá, és már azt is tudjuk, hogy mire kell figyelnünk.
süti beállítások módosítása